25.12.08

Γιά να βιδώσεις σε τοίχο,θέλει ούπα.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί, έχουν θώρακες στύλ Ρομποκοπ.Και φυλάνε τα μαγαζιά, μήπως και τους προκύψουν Χριστούγεννα και Χάνουκκες, τώρα που έρχονται Ραμαζάνια.
Ο Σβάρτσιχ βρεθηκε στην γείτονα και μεταφέρει το κλίμα.Σας μεταφέρει, καφενόβιοι, και την θερμή του ραστώνη,τρέχοντας να προλάβει καμιά νιφάδα στο Πήλιο.Του απάντησα και εκ μέρους σας, με copy&paste: αφού το κατάλαβαν ακόμη και τα πίτσκα ότι δεν ήμαστε δημοσιογράφοι, τουλάχιστον άς εποστρακιστούν μερικές ποιητικές αγωνίες.Οποιος επιθυμεί βοήθεια στην μετάφραση του στίκερ της στάσης λεωφορείων, εδώ είμεθα.Αβρούπα είναι πάντως η Ευρώπη.



Ποίημα

Επειδή ο σεϊχης Ιλλαχή
δοκίμαζε το γιαταγάνι με τη γλώσσα
πριν κατακόψει τον αντίπαλο
όταν γελούσε, συνταξιούχος, στην ταβέρνα
το στόμα του έμοιαζε γεμάτο κοράλια

Δύσκολους γείτονες έχουμε, με απλά ήθη.
Τη φύση αντιλαμβάνονται αλλοιώς.

Εδώ, στη Μίκρα,ανατρέχω φορές
στις φορβάδες και στους κέλητες των σπαχήδων
ράτσες της Επανομής, φράχτες της Βουκεφάλειας
ιδίως όταν εύκολα βγαίνει το ποίημα
και δε χρειάζεται να τονωθεί

με ζήλειες,αγωνία, γενοκτονίες
με το σύγκρυο του εσωτερικού κόσμου
που με τραγάνα επιτυχώς παρομοιάζω
κεντημένη με κοράλια

(1984,Νοέμβριος.Καλά Χριστούγεννα.Καλά κρασά.)


6 σχόλια:

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Καλά κρασά!
Αυτά βγάζει πλέον η Επανωμή. Οι σπαχήδες γιατρεύουν τις κοραλλιοσχηματισμένες γλώσσες τους με κρασί απο το Κτήμα Γεροβασιλείου.

Εγω έχω μια προτίμηση στο "Αβατον", αλλά και Συράχ πίνω και Μερλό κι ότι καλό βγάζει η φύση:)

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

"ΑΒΑΤΟΝ" όνομα και πράμα (36€ η φιάλη). Μαρουβά 8 ετών από τον κρητικό γωνία Κλεισόβης και Σαλαμινομάχων στον Άγιο Νείλο εδοκιμάσατε; Τζάμπα πράμα και άπαιχτο. 14,5 βαθμούς, παρολίγον πάει να γίνει κονιάκ και μόνον 4€ το κιλό.

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Πετεφρή, επιφυλάσσομαι δια το ποίημα .... αλλά δεν θα ξενυχτήσω... τώρα που μόλις σχεδίασα τι θα κάνω, πάω να δω κάνα εργάκι χριστουγεννιάτικο χολυγουντιανό στην τηλεόραση και ύπνο γιατί αύριο δουλεύουμε στη σκληράν μελοποίηση.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Χοιροβοσκών αγλάισμα και Μπερεκέτη του Χόλιγουντ,ο Πετεφρής που κατοικεί στην καθ΄ημάς Δύσι, έχει κοντά την Απουλία, και στην σειρά καταστημάτων Ντιελλάς, κάπως έτζι, φτηνά, παχύτατα κατωιταλικά μπρούσκα και διάφανα λευκά, τιμώνται έως 2,30 η μπουτέγια, αρκεί να τσακώνεσαι επιβλητικά με τους Αλβανέζους που τά΄χουν πάρει χαμπάρι και δεν πλησιάζουν τα΄"Αβατα", διότι πίνουν και δεν ομιλούν.
Παρακάλεσα και τον Θωμάκη Λίγα να μου στείλει κανα καινούργιο με το ΚΤΕΛ.
Τις δγυό γουλιές που δικαιούμαι να καταπιώ αλυπιακώς, φτηνές τις θέλω πλέον. Εχω ενσωματωμένο μηχάνημα αύξησης της υπεραξίας του φτηνού, πείθοντας τον εαυτό μου.
Εχω κάρτα γραφικών, έχω πολλά updates, δεν δουλεύω πλέον safe mode και χαίρομαι που είμαι κοντά σας.

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Μπερεκέτη του Μπόλιγουντ, και Πετεφρή
της Τιάρας, κι εγώ βίνο σφούζο (χύμα) πίνω και μάλιστα κοροϊδεύω αυτούς με τις μποτίλιες ώς γνήσιος θιασώτης της δαμιζάνας.

Πλήν όμως το ΑΒΑΤΟΝ και γενικώς το κρασί Γεροβασιλείου έχει μιαν γεύσην που σου ηδονίζει τας αισθήσεις. Το καλό να λέγεται.

Υ.Γ. Μπερεκέτη άν ακολουθήσω το τοπογραφικόν που έδωκες θα εύρω τον κράσον τον καλόν; Πηγαίνω καθημερινώς στον Πειραιά, διότι!

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Και βεβαίως. Παίρνεις τη Χατζηκυριακού (που βγάζει στη σχολή Δοκίμων) και στο πρώτο φανάρι της ανηφόρας λίγο πριν το ορφανοτροφείο αριστερά είναι η Κλεισόβης, πλατύς αλλά μονόδρομος. Πρώτη κάθετος στο αριστερό σου χέρι η Σαλαμινομάχων. Θα το δεις. Να διευκρινίσεις ότι θέλει μαρουβά 8 ετών. Γιατί έχει και 3 ετών και χρονιάς - πολύ καλά επίσης κρασιά για καθημερινό τραπέζι. Ο οκταετής είναι για κεφάλι, είναι ποτό. Κι έχει και πολύ καλά τυριά και απάκι εξαίρετον. Και ρακή συμπαθητική.