24.11.09

Ιστορίες της Φιορούλας/1

Η Μάντε, μητέρα του Μπιλόγιαννου, φιλοξενεί στο σπίτι της μιά κοτούλα ονόματι Ευρυδίκη. Το Μάντε προέρχεται από τον Διαμάντω, Μπιλόγιαννης σημαίνει Γιάννης ο γιός του Μπίλη,και είναι ο γιός της Γιάννης που ήταν γιός ενός Βασίλη ,του άντρα της, που τον ήλεγαν Μπίλη, επειδή έζησε χρόνους αρκετούς στην Αγγλία. Η Ευρυδίκη έχει ένα ιδίωμα. Κάθε μεσημέρι ,η Μάντε της βάζει ένα κρασοπότηρο με κοκακόλα, που η Ευρυδίκη πίνει με ενθουσιασμό, κι όταν κοντεύει να τελειώσει και δεν βολεύει το ράμφος της, κάνει κύκλους ολόγυρα από το ποτήρι, να το απογεμίσει. Το περίεργο είναι ότι η Ευρυδίκη δεν πίνει άλλο ποτό. Μήτε τζιτζιμπίρα, μήτε σκέτο νερό, μήτε λιμοντσέλο, μήτε κάν κρασί, που πίνουν όλοι στην νήσο Φιορούλα. Αφού έφτασε η γειτόνισα Καρύκα, να της συστήσει να γράψει στην εταιρεία την κοκακόλα, ανακοινώνοντας το εξαίσιο γεγονός, μπας και την βάλουνε σε καμιά διαφήμιση και πάρουνε κανένα πεκούνιο, καμία μπαγκανότα.Δεν ξέρω άν γράψανε. Αφού λέω να τους παράσχω υπηρεσίες γραμματικού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όμορφη ιστοριούλα και ως συνήθως αλληγορική...Τον Στάλιν πάλι τί τον θέλετε και μας έρχεται ταραχή, ανακάτεμα και εγκεφαλικό, δεν μας λυπάστε;

violetta valery είπε...

Πού εγκαταβιώνετε γεωγραφικώς κύριε "Πετεφρη"? Συγχωρειστε μου αμεσότητα κ περιεργεια.. :)

Πετεφρής είπε...

Δεν είναι αλληγορική. Είναι απλή καταγραφή. Είναι η πρώτη από μερικές Φιορουλάδικες ιστορίες. Η παρέμβασή μου έγκειται στην αλλαγή ενός μικρού ποσοστού ονομάτων (η Μαντε και ο Μπιλόγιαννος υπάρχουν!) και στην εικόνα.


Που κατοικω, το γράφω στο πλάι του μπλογκ Πετεφρής. Ασφαλώς και σας συγχωρώ!