4.9.09

Ο άγνωστος πόλεμος.

Διαβάζω στην Καθημερινή:
«Η σύγχρονη «ρίζα της συμφοράς» είναι η συγκέντρωση της εξουσίας στους λίγους», είπε ο κ. Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι «στην Ελλάδα αυτή η αυτοσυγκέντρωση εξουσίας καταλήγει στην εξάρτηση της πολιτικής από κάθε είδους μικρό ή μεγάλο ανεξέλεγκτο συμφέρον».
Άλλος ένας Παπανδρεϊσμός, χαμογελώ καθώς η "αυτοσυγκέντρωση εξουσίας" επαναλαμβάνεται και στον Αντένα και, μέσω Αντένα, στο pathfinder. Ο άνθρωπος ήθελε να πει ότι η συγκέντρωση της εξουσίας είναι μια εγγενής διαδικασία του εξουσιαστικού φαινομένου και μίλησε για αυτοσυγκέντρωση.

Όμως στον ιστοτόπο του ΠΑΣΟΚ βρίσκω τη σωστή διατύπωση:
αυτή η υπερσυγκέντρωση εξουσίας κατέληξε στην εξάρτηση της πολιτικής από κάθε είδους μικρό ή μεγάλο ανεξέλεγκτο συμφέρον [...]
Η Καθημερινή πήρε την είδηση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Προφανώς το ίδιο κι ο ΑΝΤΕΝΑ. Κανείς, όπως φαίνεται, δεν μπήκε στον κόπο να τη διαβάσει πριν δημοσιοποιηθεί. Το κακό είναι ότι η "αυτοσυγκέντρωση" στα χείλη του Π. [στα χείλη των περισσότερων Ελλήνων πολιτικών;] γίνεται πιστευτή...
*
[Προσθήκη. Ο akindynos επιβεβαιώνει: είπε υπερσυγκέντρωση! Ο αυτός προσθέτει ένα στοιχείο που τα εξηγεί όλα.]
*

9 σχόλια:

akindynos είπε...

Και όμως, είπε υπερσυγκέντρωση!

Πάει να του ξεφύγει λίγο, αλλά αυτοσυγκέντρωση με τίποτα.

Μπράβο (και στους δυο σας).

Λεό είπε...

Είτε υπερσυγκέντρωση πεις, είτε αυτοσυγκέντρωση ένα και το αυτό. Ιδίως άμα το λένε πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Η διατήρηση εξουσίας θέλει αυτοσυγκέντρωση, πόσο μάλλον η αύξησή της.

Λεό είπε...

Κουκουζέλη, (αυτο) συγκεντρώσου για να μπορείς και συ να υπερσυγκεντρωθείς μια μέρα...

akindynos είπε...

Απροσδόκητη (actually not) εξέλιξη.

kukuzelis είπε...

Μ' έκανες πάλι και γέλασα! Έτσι εξηγούνται όλα.

akindynos είπε...

Δοκίμασε και τον διορθωτή του google mail!

Καψερό ΠΑΣΟΚ

kukuzelis είπε...

Το Γκούγκλ φαίνεται να μην έχει ανάμειξη (λάθος, αλλά "νο σατζέστιονς" μου έβγαλε). Αντίθετα ο διορθωτής που έχω βάλει στο Φάιαρφοξ ακολουθεί γραμμή Μάικροσοφτ.

akindynos είπε...

Το ένταλμα έκδοσης στο Σηάτλ θα πάει, δεν τίθεται θέμα.

Αλλά επειδή ο διορθωτής του Γκουγκλ (εικάζω πως) μάλλον θα μαθαίνει από τις αράχνες της μηχανής αναζήτησης, περίμενα με 6.500 εμφανίσεις η υπερσυγκέντρωση να έχει μπει στο λεξιλόγιό του.

Στον διορθωτή του Word πρέπει να δεήσει η Microsoft να βγάλει νέα έκδοση για να ενημερωθεί.

gasireu είπε...

ούτε και η συνέχεια της πρότασης δεν βγάζει νόημα ...