29.9.09

Oι Βουστασιώτες ως κιθαριστές.



Το κομμάτι λέγεται Ikarus. Είναι σύνθεση ενός εξαίρετου μουσικού –σχεδόν ξεχασμένου σήμερα- του Ράλφ Τάουνερ. Άσε λοιπον την φαντασία σου να πετάξει. Ο εύκολα αναγνωρίσιμος Πετεφρής του κουαρτέττου δίνει ρυθμό. Ο διασκευαστής στα δεξιά του Πετεφρή είναι ο Μπερεκέτης, Εθνικάρα, όχι εθνίκι. Στ’ αριστερά του Πετεφρή, σύριζα ο Σραόσα, και όλο αριστερά ο κάποτε πούρος μαρξιστής με εμμονή στα πούρα, όχι στα πουρά, Κουκουζέλης. Τι ωραίες αρμονικές, μικρά και γκράν μπαρέ!

***

Από κάτω η αυθεντική εκτέλεση από τους OREGON στα 1979, των οποίων μέλος ήταν ο Ράλφ Τάουνερ. Eνας νεαρούλης Χοιροβοσκός καθότανε μπροστά σ’ ένα στεροφωνικό DECCA και πέταγε με την φαντασία του. Το κερί στα φτερά είχε μόλις αρχίσει να λιώνει.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό…απολαυστικό…το ακούω και το ξανακούω…τι κρίμα να μην ξέρω πώς αποθηκεύεται σε mp3 μόνο ο ήχος από το youtube (μήπως ξέρει κανείς?). Μου αρέσει ο τρόπος που στηρίζει ο «Πετεφρής» την κιθάρα :)))))
Ωραίες οι μουσικές σου Γιώργο. Σου οφείλω πολλά.

Μπουφετζής

kukuzelis είπε...

@Μπουφετζής, πηγαίνετε σε εδώ ή εδώ. Αν έχετε απορία, ρωτήστε.

Χοιροβοσκέ, σου έχω πει ότι έχεις καλό γούστο;

Ανώνυμος είπε...

@Κουκουζέλης.Σας ευχαριστώ πολύ...το δεύτερο δούλεψε.

Μπ.

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Ευχαριστώ πολύ Μπουφετζή.

Κουκουζέλη έχεις περισσότερες γνώσεις και γούστο απο εμένα.

Ας πούμε όμως πως είχα καλές επιρροές. Μια φορά θα διηγηθώ, το πως, η ανεπίγνωστος δια τον ίδιον, επιρροή του Μπαράκου, με γλύτωσε απο τους συμμαθητές μου οι οποίοι Κνίτες όντας όλοι, επέμεναν πως πρέπει να σταματήσω ν' ακούω καπιταλιστική μουσική (τζάζ), και να συστρατευθώ στο κίνημα;-)